5.154 Historiske nummerplader

 

Hermed seneste nyt fra Motorhistorisk samråd:

En ny opgørelse fra SKAT viser, at der i Danmark er 5.154 aktive, historiske nummerplader. Heraf er der i perioden april 2011 til og med oktober 2011 bestilt 1.301 nummerplader, hvilket blandt andet skyldes, at motorcykler og biler fra 1958 til 1976 nu også kan få historiske nummerplader.

SKAT oplyser, at der på nuværende tidspunkt er leveret 87 procent af de 1.301 bestilte plader (til og med oktober), og at det forventes, at de resterende 175 plader leveres i løbet af februar måned.

I 2011 steg antallet af bestilte historiske nummerplader til næsten det dobbelt, hvilket har været en af årsagerne til, at der har været så lang leveringstid. En anden årsag er, at leverandøren af de historiske nummerplader ikke har formået at følge med bestillingerne. Det har SKAT nu taget konsekvensen af og er i seriøse forhandlinger med en ny underleverandør, så der fremover kommer en mere kontinuerlig leverance og væsentlig kortere ekspeditionstid fra bestilling til endelig levering.

MhS har netop haft møde med SKAT, hvor et af emnerne var fejl i de leverede plader. SKAT gør opmærksom på, at de historiske nummerplader er håndlavet, og at der derfor kan være tale om enkelte variationer indenfor de 33 varianter af historiske nummerplader, der i dag fremstilles.

MhS forsøgte igen at få SKAT overtalt til at udstede historiske nummerplader til andre køretøjer end motorcykler og personbiler, men det blev desværre afvist.

Scroll to Top